Επιστροφή σε Δράσεις

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΣΤΑΤ

Στις 23 Φεβρουαρίου 2023 οι μαθητές της Α΄ Τάξης του σχολείου μας και συγκεκριμένα τα τμήματα Α1, Α3 και Α4 επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της ΕΛΣΤΑΤ στον Πειραιά (Πειραιώς 46 & Επονιτών) στα πλαίσια του προγράμματος  «Ανάπτυξη της Στατιστικής Παιδείας στην Ελλάδα».

Στην εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη, οι μαθητές μας  είχαν την ευκαιρία  να κατανοήσουν τις αρχές της στατιστικής επιστήμης, να εμπεδώσουν τη χρησιμότητα των στατιστικών δεδομένων στην καθημερινή ζωή και να συνειδητοποιήσουν τη σημασία των επίσημων στατιστικών για τη Χώρα.

Επιπλέον, σκοπός της επίσκεψής μας ήταν η εισαγωγή των μαθητών στον κόσμο της στατιστικής επιστήμης και στην ενημέρωσή τους για τις διαδικασίες ανάπτυξης, παραγωγής και διάδοσης των επίσημων στατιστικών. Επισημάνθηκε ο σημαντικός ρόλος και η χρήση των επίσημων στατιστικών (official statistics) στην πολιτική, την οικονομία και την καθημερινότητα. Στη συνέχεια, οι μαθητές ενημερώθηκαν πώς να βρίσκουν εύκολα τις πληροφορίες που αναζητούν, ενώ τους δόθηκε η πληροφορία και η γνώση για τη δυνατότητα πλοήγησης στο διαδικτυακό τόπο της ΕΛΣΤΑΤ και της Eurostat.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: http://9lyk-perist.att.sch.gr/wordpress/?page_id=5435